Ali so kamini na bioetanol varni?

Kamini na bioetanol so varni in enostavni za uporabo. Gorilniki proizvajalca RuVarnostni certifikat, kamini na bioetanolby Fires, ki ga zastopa naše podjetje imajo eni izmed prvih varnostni certifikat. Prav tako so gorilniki polnjeni s keramičnim polnilom, kar še dodatno prispeva k večji varnosti, saj se bioetanol vpije v samo polnilo, tako da se ob morebitnem prevrnjenju gorilnika oz. kamina bioetanol ne razlije. Pomembno pa je poudariti, da se moramo kljub varnosti držati varnostnih navodil in biti previdni. Tako na primer nikdar ne smemo dolivati bioetanol v vroč ali še delujoč gorilnik.

 
 
 

Kako je s postavitvijo oz. montažo ter vzdrževanjem?

Za bio kamine že v osnovi velja dejstvo, da so enostavni za postavitev in da ne zahtevajo posebnih spretnosti in znanja v zvezi z montažo. Tako je potrebno namizne oz. prenosne kamine samo postaviti na želeno mesto (potrebno je le biti previden, da jih ne postavimo v neposredno bližino vnetljivih materialov). Podoben princip je tudi pri postavitvi talnih ali pregradnih kaminov, ki so v večini primerov prostostoječi, tako da v večini primerov pritrjevanje oz. montaža ni potrebna. Nekaj malega montaže zahtevajo stenski kamini, ki pa se privijačijo na steno na podoben način kot slike ali stenske omarice. Pri določenih modelih kaminov je potrebno pri prvi inštalaciji le vstaviti kurišče vanj položiti gorilnik, na katerega še položimo dekoracijo, kot so npr. umetna keramična drva ali okrasno kamenje. Pred samim vžigom je potrebno le še v sam gorilnik natočiti zadostno količino bioetanola, počakamo nekaj trenutkov in nato z vžigalnikom (vžigalnik za prižiganje je priložen k gorilniku) prižgemo gorilnik. Skratka vsi bio kamini so narejeni tako, da jih lahko brez večjih težav in posegov premikamo po prostoru ali v druge prostore, tudi ob renoviranju ali selitvi. Vzdrževanje je prav tako več kot enostavno. Prav tako ni potrebno nikakršno čiščenje, kot je na primer potrebno pri klasičnih kaminih. S kamina je potrebno občasno z rahlo navlaženo mehko krpo obrisati le prah.

 
 
 

Ali so biokamini namenjeni samo za uporabo v zaprtih prostorih?

Ne, v ponudbi imamo določene modele biokaminov, ki se lahko uporabljajo tudi na prostem. Zunanji kamini so v večini primerov prenosni in so narejeni iz materialov, ki so odporni na zunanje vplive (nerjaveče jeklo, kamen, steklo).

 
 
 

Kaj je bioetanol?

Bioetanol je etilni alkohol, ki se uporablja kot gorivo za dekorativne kamine. Izdelan je iz večkrat prečiščenega in filtriranega alkohola, ki ga pridobivajo iz krompirja, koruze ali melase.

 
 
 

Ali ob gorenju bioetanola nastaja neprijeten vonj?

Ne, ob uporabi kakovostnega bioetanola ob delovanju ne nastajajo neprijetne vonjave. Pri izgorevanju bioetanola se iz plamena izločajo vodna para in minimalne količine ogljikovega dioksida - toliko, kot ga proizvede človek med dihanjem ali pa dve sveči pri gorenju.

 
 
 

Ali obstaja kakšna alternativa v kolikor stranka zaradi določenih razlogov ne želi imeti kamina s pravim ognjem?

Seveda, ta alternativa so električni kamini. Pri električnih kaminih gre v osnovi za imitacijo gorenja ognja, katera nastaja ob delovanju žarnic, posebnih zrcal in drugih mehanskih delov. So izredno enostavni za uporabo (večinoma imajo daljinsko upravljanje) in imajo tudi določene prednosti. Glavna njihova prednost je, da imajo ločeno delovanje imitacije gorenja ognja in ogrevanja, tako da imamo lahko ob toplih poletnih večerih vklopljeno samo imitacijo gorenja brez gretja. Prav tako imajo boljši električni kamini tudi odlično imitacijo gorenja ognja in žarenja drv. Pri določenih modelih imitacija ognja in drv izgleda zelo naravno in pristno, tako da se moramo dodobra prepričati, da ne gre za pravi ogenj. Naši najnovejši modeli električnih kaminov z 3D imitacijo gorenja, ki so se z imitacijo najbolj približali izgledu pravega ognja pa so modeli pod imenom Mystic Fire.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.